27 Aralık 2012 Perşembe

INTERNET EVIDENCE FINDER (IEF)

INTERNET EVIDENCE FINDER™ (IEF)

 
MAGNET FORENSICS (önceki adı ile JADsoftware) tarafından üretilen INTERNET EVIDENCE FINDER™ (IEF), bir sabit sürücüden, canlı RAM’den, veya seçilen dosyalardan internet ile ilgili verileri ortaya çıkartabildiğiniz adli bir yazılımdır.

Özellikler
Hızlı. Kapsamlı. Kullanımı kolay.
 
IEF ile daha fazla verilere ulaşabilirsiniz:
  • Tüm mantıksal ve fiziksel sürücüler
  • Ayrılmamış alanlar / silinen veriler
  • Canlı RAM, pagefile.sys, hiberfil.sys dosyaları (tam dekompresyon) 
  • Seçilen klasörler ve alt klasörler
  • NTFS dosya sisteminin özel alanları




 
 
Başlıca Yararları
90'dan fazla ülkede binlerce kolluk kuvvetinin ve güvenlik şirketlerinin en önemli soruşturmalarında güvenle kullandıkları IEF yazılımını benzer ürünlerden ayıran nedenlerden bazıları:
 
Sağlam Arama ve Güvenilir Sonuçlar:
IEF kritik delillerin ortaya çıkarılması için diğer çözümlerden daha fazla veri türünü kurtarır. Tek bir arama işlemi ile anahtar kelimeleri denemek, elle verilere ulaşmak veya bireysel komut dosyalarını çalıştırmak zorunda kalmadan tüm Internet ile ilgili kanıtlara ulaşabilirsiniz.
 
Patent başvurusu yapılmış teknolojisi ile daha çok internet artıklarını bulur ve IEF hatalı pozitif sonuçları filtreler. IEF sadece silinen verilerden değil, aynı zamanda genellikle çok önemli delillerin bulunduğu canlı RAM’den de veri kurtarır.
 
Soruşturmaları hızlandırın
Sürekli artan sabit disk kapasiteleri ve hızla büyüyen dava yükleri ve karışıklığı, veri kurtarma konusunda tüm kurum ve kuruluşları kesin ve kapsamlı bir çözüm aramaya yöneltmiştir. IEF, büyük miktarda zaman kazandıran ve o arama yaparken soruşturmanın diğer kısımları üzerinde çalışabileceğiniz hızlı otomatik bir çözümdür. Arama işlemini başlatıp, sonrasında sonuçları kapsamlı raporu ile inceleyebilirsiniz. 
 
Kullanıcı Dostu
Hem deneyimli hem de yeni adli incelemeciler IEF kullanıcı ara yüzünü esnek, sezgisel ve kullanımı kolay bulmaktadır. Raporlama seçenekleri analitik kapasitesi kadar etkileyici olduğundan, profesyonel raporlar üretmek son derecede basit ve kolaydır. Önemli olan zaman olduğundan, hiçbir karmaşık yapılandırma veya kurulum gerektirmez.
 
Veri Kurtarma Altın Standart
IEF veri kurtarma konusunda kabul görmüş bir standart çözüm olarak kabul edilir ve dünya çapında binlerce saygın ulusal güvenlik kuruluşları, kolluk kuvvetleri ve şirketler tarafından kullanılmaktadır.
 

0 yorum:

Yorum Gönder